Samopostrežna malica


Samopostrežna malica na osnovni šoli Šmarjeta smo izvedli v sklopu projektnega tedna Oranžno veselje in tudi zaradi obeležitve Svetovnega dneva hrane, ki je 16. oktobra. Glavna namena samopostrežne malice sta bila popestritev malice in predvsem zmanjšanje količine bioloških odpadkov.
Največja pohvala gre predvsem kuharjem, ki so vložili izredno veliko truda v pripravo malice, ki je bila zato zelo raznolika. V jedilnici šole so malico pripravili na pogrnjeni mizi, kar je prispevalo k še boljšemu počutju.
Učenci so imeli na voljo različne vrste kruha, žemlje, zavitke, namaze, pijače, sadje, krušno pecivo, jogurte. Sline so se nam najbolj cedile ob umešanih, pečenih jajcih, popečeni slanini in hrenovkah.
Učenci so se zelo kulturno obnašali, vzeli so si toliko hrane, kolikor so jo lahko pojedli in tako so bili odpadki minimalni. Vsi so se strinjali, da bi lahko tako malico ponovili vsak dan. Z veseljem lahko tudi povemo, da je projekt uspel in bomo tako malico gotovo lahko še kdaj ponovili.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
