S tole jedjo boste na pikniku zablesteli
Tradicionalno velja, da se s prvim majem začne sezona piknikov. Prav tako tudi velja, da se morajo na žaru peči čevapčiči. Toda zakaj ne bi letos poskusili kaj drugačnega?

Mariniran svinjski vrat preseneti s svojo mehkobo in okusom. Sardelice pa so najbolj hrustljave prav, če jih spečemo nad žerjavico.
Pekoče začinjena potrebušina
Sestavine:
3 žlice olja
3 žlice ostre mlete paprike
2 strta česnova stroka
pol žličke čilijevih kosmičev
kanec omake tabasko
4 rezine svinjske potrebušine (po 160 g)
2 rdeča čilija.
Zmešamo olje, mleto papriko, tabasko in čilijeve kosmiče, v tej marinadi povaljamo rezine svinjske potrebušine in čilija. Vse skupaj za najmanj dve uri postavimo v pokriti posodi v hladilnik. Na srednje vročem žaru pečemo potrebušino in čilija od šest do sedem minut z vsake strani. Med pečenjem obračamo, vsakokrat meso premažemo z malo mrzle vode.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se