Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Prinesite na piknik domače korenčkove mafine s pomako!


M. S., Maja
30. 5. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lakota je kakšen dan velika, drugič manjša, tretjič pa se v nas prebudi šele, ko zadiši iz kuhinje. A ko enkrat napade, imamo zanjo le eno orožje - dober obed. Idej zanj nam včasih zmanjka, zato takrat na pomoč priskoči Maja, ki ima vedno predlog za okusno jed.

korenčkovi mafini.jpg
Revija Maja

Korenčkovi mafini s pomako

Sestavine za 12 mafinov:

200 g korenja
30 g sončničnih semen
100 g masla ali margarine
2 jajci
250 g pirine moke
2 ½ žličke pecilnega praška
½ žličke sode
sol, poper
150 ml pinjenca
50 g nastrganega sira
1 šopek kreše

Za pomako:

1 lonček kisle smetane


50 g nastrganega korenja
sol, poper
1 brizg limoninega soka

Priprava:

1. Korenje ostrgamo in nastrgamo. Sončnična semena popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Maslo ali margarino kremasto stepemo, vmešamo jajci. Zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol in poper ter vmešamo v jajčno zmes. Dodamo še nastrgano korenje, sončnična semena in pinjenec.

3. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi skodelicami in vanje vlijemo testo. Mafine potresemo s sirom v pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 25 minut.

4. Za pomako zmešamo kislo smetano s korenjem, limoninim sokom, poprom in soljo.

5. Pečene mafine vzamemo iz pečice, počakamo, da se rahlo ohladijo, in že jih lahko ponudimo s pomako. Teknejo tudi hladni.

Preberite tudi: Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.