Rekordni bograč tudi v Novem mestu


Minulo soboto so tudi pred novomeškim Planetom Tuš prišli na svoj račun vsi ljubitelji bograča, saj so Tuševi kuharji postavili najnovejši slovenski rekord v kuhanju te jedi na žlico, so danes uradno potrdili organizatorji. Na pokušini se je zbralo skupno skoraj 5000 obiskovalcev (bograč so kuhali tudi v Celju in Mariboru), ki so jim brezplačno postregli s kar 1.260 litri bograča. To je tudi največja količina, ki jo je naenkrat skuhala posamezna ekipa kuharjev.
Šest kuharjev je rekordni bograč pripravljalo skoraj pet ur, zanjo pa so porabili več kot tono sestavin. Recepta kuharski mojstri niso skrivali. Osnova so seveda bile tri vrste mesa, govedina, svinjina in divjačina, v skupni teži kar 350 kilogramov. Porabili so tudi 250 kg čebule in prav toliko krompirja, 160 kg paradižnika in 160 kg sveže paprike, 20 kg jurčkov, 3 l pekočih feferonov, 2 kg popra ter mnogo drugih začimb.
Na vsaki lokaciji, tudi v Novem mestu, so kuharji podrli slovenski rekord v kuhanju več kot 400 litrov bograča v enem kotličku.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se