Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za Barbarino Adventno pito


lokalno
Barbara Jedlovčnik, OŠ Drska
18. 12. 2020, 10.15
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

barbara_jedlovcnik_pita_0001.jpg
Priprave na zmagovalno Barbarino adventno pito (foto: osebni arhiv B.J.))

Z Osnovne šole Drska so nam tokrat poslali zmagovalni recept projekta Kuhnapato. Nagrajeno adventno pito je pripravila Barbara Jedlovčnik iz 6.c.

Pri pripravi Adventne pite - ime je dobila po času, v katerem smo - je Barbara uporabila piškotke, ki so bili že nekaj časa odprti in niso bili več tako hrustljavi, ampak že bolj mehki. Uporabila je tudi na krhlje narezana jabolka, ki jih otroci niso pojedli in so postali že malo rjavi, kar pač otrokom ni najbolj všeč in pa ostanek skuhane čežane.

barbara_jedlovcnik_pita1.jpg
Barbara je pri pripravi adventne pite zares uživala in si z njo prislužila prvo mesto (foto: osebni arhiv B.J.)

RECEPT

Testo:

100 g piškotkov
0,5 dl mleka
50 g masla
1 jajce
100 g sladkorja
žlička pecilnega praška

Nadev:

3 jabolka
100 g jabolčne čežane
50 g masla
2 žlici sladkorja
cimet
ingver
aroma ruma
vanilijev puding
200 g skute

POSTOPEK:

Piškotke nadrobimo, dodamo maslo in mleko ter zmešamo. Stepemo jajce s sladkorjem in dodamo k piškotni masi. Dodamo še pecilni prašek in dobro zmešamo.

Okrogli pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo piškotno maso.

Postavimo v ogreto pečico in pečemo 10 minut na 160 ºC, dodamo še nadev in pečemo še nadaljnjih 15 minut.

Za nadev potrebujemo na krhlje narezana in olupljena jabolka, ki jih prepražimo v kozici skupaj z maslom in sladkorjem. Dodamo cimet, ingver in kapljico arome ruma. Ko se jabolka razpustijo, dodamo vanilijev puding in skuto ter premešamo.

Pa dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.