© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept z ajvarjem na črko S


Oglasno sporočilo
27. 8. 2018, 15.21
Posodobljeno
06. 09. 2018 · 15:22
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Svinjski kotleti z nadevom iz ajvarja in mladega sira

svinjski kotlet.jpg
Bodi zdrava
Svinjski kotlet

Sestavine za 4 osebe:

2 dvojna svinjska kotleta (po 400 g)
1 bio limona
200 g mladega sira
3 žlice ajvarja Bakina tajna
2 vejici origana
1 žlica olivnega olja
solni cvet, črni poper

Priprava:

1. Mesarja prosimo, da nam odreže dvakrat po dva kotleta v kosu in naredi vdolbino za nadev.

2. Limono umijemo z vročo vodo, lupino nastrgamo in iztisnemo sok.

3. Za nadev nadrobimo sir, dodamo ajvar in dve žlici limoninega soka. Origano osmukamo in vmešamo. S tem nadevom napolnimo kotlete. Prevežemo jih s kuhinjsko vrvico, da nadev ne bo uhajal.

4. Limonino lupino zmešamo z olivnim oljem in poprom ter s to mešanico natremo kotlete. Vsaj za dve uri jih postavimo na hladno.

5. Eno uro pred nadaljnjo pripravo vzamemo kotlete iz hladilnika in jih spečemo na žaru ali v pečici. Na direktnem ognju jih pečemo od 3 do 4 minute, potem žar pokrijemo in pečemo še 20 minut. Večkrat obrnemo. Notranja temperatura v mesu mora doseči 70 stopinj.

6. Pečene kotlete zavijemo v alufolijo in pustimo pet minut počivati. Odstranimo kuhinjsko vrvico in kosti, narežemo na 2 cm tanke rezine. Potresemo s solnim cvetom in pokapljamo s preostalim limoninim sokom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.