Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Špinačna rulada s sirom in šunko


T. Lucu/Revija Liza Maja
4. 5. 2024, 17.30
Posodobljeno
06. 05. 2024 · 07:13
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_rolada.jpg
Freepik
Foto: Freepik

##IMAGE-4006338##

Tokrat je pred vami recept za slano rulado iz špinače, sira in šunke.

Za biskvit:
400 g špinače
3 jajca (rumenjaki in beljaki ločeno)
120 g ostre moke
1 strok česna
½ žličke soli

Za nadev:
200 g skute
200 g mehkega kozjega sira
2 stroka česna
sol
200 g šunke


Priprava:
1. Očiščeno špinačo dajte v skledo, jo prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, da zvodeni. Nato odcedite vodo, ohladite špinačo in z rokami iz nje iztisnite vso tekočino. Nato jo zmešajte v pire.
2. V špinačo najprej vmešajte rumenjake, nato pa še moko. Dodajte zdrobljen česen in sol. Na koncu previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Mešanico razporedite po pekaču in postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Peci 12 minut, nato vzemi iz pečice in ga skupaj s papirjem za peko zavijte v zvitek. Pustite, da se ohladi.
3. Zmešajte skuto s kozjim sirom, dodajte strt česen, posolite in temeljito premešajte. Pečen in ohlajen zvitek previdno odvijte in namažite s pripravljenim nadevom. Obložite z rezinami šunke in zvijete. Shranite v hladilniku, da se strdi, nato narežite in postrezite.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.