© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Polsuhi paradižniki


dolenjski-list
Revija Dober tek
10. 8. 2024, 13.30
Posodobljeno
12. 08. 2024 · 07:43
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzpara_0001.jpg

Sočni paradižniki, kot jih še ne poznate ...

Sestavine

paradižnik češnjevec ali podolgovat (san marzano ali roma)
oljčno olje
bazilika ali origano
sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 140 °C. Paradižnike razpolovimo in jih zložimo na velik plitev pekač s prerezano stranjo navzgor. Rahlo jih premažemo z oljčnim oljem in na vsak kos položimo košček natrgane bazilike ali origano. Solimo in postavimo v pečico za 2 do 3 ure, odvisno od velikosti paradižnikov, da se na pol posušijo.

Preberite še

2.

Paradižnike naložimo v kozarčke in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabimo jih za solate, omake, pice in testenine. V hladilniku jih lahko hranimo do 1 tedna.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.