Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Piščančje prsi v testu


vestnik
S. N.
25. 1. 2025, 14.35
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Objavljamo namig za nedeljsko kosilo.

Piščančje prsi v testu
Dreamstime
Piščančje prsi v testu.

Sestavine za 4 osebe:


600 g piščančjih prsi (2 fileja)
maslo
vejica rožmarina
400 g špinače
2 stroka česna
limonin sok
1 zavitek listnatega testa
1 jajce
sol
poper

Priprava:
Piščančje prsi (polovice v celem kosu brez kosti) v ponvi popražimo na maslu, ki mu dodamo vejico rožmarina. Ko dobijo na površini lepo barvo, jih preložimo na krožnik in ohladimo.

V isti ponvi popražimo nasekljan česen in dodamo špinačo. Ko se ta zmehča, jo prav tako ohladimo. Piščančje prsi zarežemo do polovice in jih nadevamo s špinačo, solimo in popramo.


Kos listnatega testa razvaljamo na debelino 3 mm in vanj zavijemo vsak file posebej. V testo naredimo nekaj okrasnih zarez, nato ga premažemo s stepenim jajcem. Tako pripravljeno jed pečemo v pečici 40 minut pri temperaturi 170 stopinj. Ko je skorjica hrustljava, meso v testu narežemo na rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.