Sobotni recept: Piščančje prsi v testu
Objavljamo namig za nedeljsko kosilo.

Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančjih prsi (2 fileja)
maslo
vejica rožmarina
400 g špinače
2 stroka česna
limonin sok
1 zavitek listnatega testa
1 jajce
sol
poper
Priprava:
Piščančje prsi (polovice v celem kosu brez kosti) v ponvi popražimo na maslu, ki mu dodamo vejico rožmarina. Ko dobijo na površini lepo barvo, jih preložimo na krožnik in ohladimo.
V isti ponvi popražimo nasekljan česen in dodamo špinačo. Ko se ta zmehča, jo prav tako ohladimo. Piščančje prsi zarežemo do polovice in jih nadevamo s špinačo, solimo in popramo.
Kos listnatega testa razvaljamo na debelino 3 mm in vanj zavijemo vsak file posebej. V testo naredimo nekaj okrasnih zarez, nato ga premažemo s stepenim jajcem. Tako pripravljeno jed pečemo v pečici 40 minut pri temperaturi 170 stopinj. Ko je skorjica hrustljava, meso v testu narežemo na rezine.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se