Recept: Pica iz bučk in cvetače

##IMAGE-4064569##
Namesto klasičnega testa, pekač obložite s posebno maso iz bučk, cvetače, jajc in sira.
Kaj potrebujemo?
1 žlica olivnega olja
1 čebula, drobno sesekljana
2 stroka česna, sesekljana
400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
sol,
sveže mlet črni poper
približno 1 žlička sladkorja
1/2 žlice rdečega vinskega kisa
2 srednji bučki
200 g kuhane cvetače
2 jajci
100 g naribanega trdega sira
100 g češnjevega paradižnika
200 g naribane mocarele
bazilika za serviranje
Postopek priprave
1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.
2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.
3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.
4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se