Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pica iz bučk in cvetače


lokalno
Revija Liza Maja
14. 4. 2022, 14.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_pica.jpg

##IMAGE-4064569##

Namesto klasičnega testa, pekač obložite s posebno maso iz bučk, cvetače, jajc in sira.

Kaj potrebujemo?

1 žlica olivnega olja


1 čebula, drobno sesekljana
2 stroka česna, sesekljana
400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
sol,
sveže mlet črni poper
približno 1 žlička sladkorja
1/2 žlice rdečega vinskega kisa
2 srednji bučki
200 g kuhane cvetače
2 jajci
100 g naribanega trdega sira
100 g češnjevega paradižnika
200 g naribane mocarele
bazilika za serviranje

Postopek priprave

1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.

2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.

3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.

4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.