© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Palačinkasta torta z limonovim prelivom


dolenjski-list
Revija Dober tek
18. 4. 2024, 12.30
Posodobljeno
19. 04. 2024 · 09:23
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_torta.jpg

##IMAGE-4007695##

Palačink ni nikoli preveč! Spodnji recept zadostuje  za 12 oseb, priprava pa je preprosta.

Sestavine

Priprava

1. V skledo ali večji vrč damo moko, jajci, mleko, žlico stopljenega masla in sol ter z metlico zmešamo v gladko testo.

2. Če imamo čas, mešanico za palačinke postavimo na stran za 30 minut, sicer pa jih spečemo takoj.

3. Ponev s premerom 15 do 16 cm segrejemo pri zmerni temperaturi in jo s papirnato brisačo premažemo z malo stopljenega masla. Ko je vroča, spečemo palačinke; pečemo jih minuto na vsaki strani, da postanejo zlato rjave, in pečene sproti shranjujemo v nekoliko ogreto pečico, da ostanejo tople. Dobiti moramo 12 palačink.

Preberite še

4. Pripravimo nadev. Vse sestavine zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo napol stepeno zmes, ki jo še vedno lahko mažemo. Bolj ko jo bomo stepli, teže jo bomo namazali na palačinke. Gostoto lahko sproti prilagajamo, tako da nadev še nekoliko zmešamo ali pa dodamo malo sladke smetane, če ga želimo razredčiti.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.