© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnji: Veganski ribezov sladoled


lokalno
Biba Jamnik Vidic
14. 8. 2023, 11.30
Posodobljeno
21. 08. 2023 · 11:31
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zrecept.jpg
Biba Jamnik Vidic
Foto: Biba Jamnik Vidic

##IMAGE-4024783##

Če nimate zares odličnega mešalnika, ki je sposoben v kašo zmleti tudi suhe sestavine, potem se tega recepta ne lotite. Moj mešalnik, ki dela s hitrostjo 28.000 vrtljajev/min in ima moč motorja 1.200 W, te naloge ni zmogel opraviti. V zmes sem nazadnje namesto 0,5 dcl tople vode dodala 1,5 dcl vode, vendar tudi to ni zadoščalo, da bi zmes postala homogena. Če bi dodala več vode, pa bi namesto sladoleda nastal sladoledni napitek.

Sladoled je tako ostal še malce grudičast, banane so se lepo razpustile, za razliko od datljev. V sladoledu so ostale tudi ribezove pečke. Če izvzamem strukturo, je bil sladoled okusen. Ravno prav sladek in osvežilen, primeren za poletno vročino.

Sestavine

·         200 gramov zamrznjene banane 

·         200 gramov zamrznjenega ribeza

·         1 čajna žlička datljeve paste ali 4 sveži datlji

Priprava

Sestavine zmiksajte s pol decilitra tople vode. Sladoled lahko okrasite še s svežim ribezom.

NAMIG

Če nimate zmogljivega mešalnika, je smotrno ribez nadomestiti s katerim drugim sadjem, denimo malinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.