Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnji: Mafini (skoraj) brez greha


lokalno
B. J. V.
13. 1. 2024, 14.15
Posodobljeno
14. 01. 2024 · 11:26
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzmuffins_661915_496.jpg
Freepik
Foto: Freepik

##IMAGE-4014656##

Topijo se v ustih, v njih pa ne boste našli moke in tudi sladkorja ne. No, razen v čokoladi, ki jo skrijemo vanje. Če se med prazniki niste naveličali peke ali pa zdaj trpite za "odtegnitvenim sindromom" od sladkega, si jih le privoščite za dobro voljo.

Sestavine  

2 skodelici ovsenih kosmičev

2 jajci

2 srednje veliki banani

¼ skodelice javorjevega sirupa

1 čž pecilnega praška

1 čž sode bikarbone

1 čž vanilje

¼ čž soli

½ skodelice grškega jogurta

1/2 čž cimeta

100 g temne čokolade, narezane na drobne koščke

150 g zamrznjenega jagodičevja

Priprava

1. Jagodičevje odtajamo na sobni temperaturi. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija.

2. Ovsene kosmiče zmeljemo v ovseno moko, čokolado narežemo na drobne koščke. V mešalnik ubijemo dve jajci in ju zmiksamo, da narasteta. Dodamo druge sestavine in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še ovseno moko in narahlo premešamo.

3. Maso do treh četrtin nadevamo v pekač za mafine, kamor smo prej dali papirnate modlčke za mafine. Po testu posujemo jagodičevje. Pečemo jih od 15 do 20 minut. Ali so pečeni, preverimo z zobotrebcem, ki mora biti, ko ga zapičimo vanje, skoraj suh. Pustimo jih v pekaču, da se ohladijo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.