© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Krompirjeva pita s tuno


dolenjski-list
Revija Liza Maja
26. 5. 2024, 16.00
Posodobljeno
27. 05. 2024 · 10:49
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzpita.jpg
Freepik
Foto: Freepik

Če ste naveličani vedno istega jedilnika, vam bo morda prišel prav ta slasten recept za priprave krompirjeve pite s tuno. Preprosto in slastno!

##IMAGE-4004726##

Kaj potrebujemo?

400 g kuhanega  krompirja
približno 8 žlic grobe moke  
1 jajce  
sol  
1 čebula  
2 stroka česna  
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike  
1/2 zelene paprike
2 žlici olja  
poper  
3 jajca  
150 g kisle smetane  
100 g naribanega sira  
200 g tune v   pločevinki  
maščoba in groba moka za pekač  
2 žlici sesekljanega kopra

1. V skledo na drobno naribamo krompir. Dodamo moko, jajce  in sol. Naredimo gladko testo.

Preberite še

2. Olupimo čebulo in česen. Papriko očistimo. Čebulo in papriko  narežemo na majhne kocke, česen na rezine. V ponvi segrejemo  olje  in  na  njem  prepražimo  čebulo.  Dodamo  česen  in  papriko   ter  na  hitro  popražimo.  vse  solimo  in  popramo  ter  ponev  odstavimo.

3. Pečeno zelenjavo damo v skledo. Dodamo stepena jajca, kislo  smetano in sir. zmešamo vse sestavine. Solimo po okusu.

4. Krompirjevo  testo  razvaljamo  in  damo  v  pekač.  Na  testo   damo zelenjavni nadev in koščke tune. Potresemo s koprom in   damo v pečico. Pečemo 40 minut pri 170 °C.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.