© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Klobasne rezine s koromačevimi semeni


dolenjski-list
Recept je objavljen v reviji Dober tek
20. 12. 2023, 12.30
Posodobljeno
17:09
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzrezine.jpg

##IMAGE-4015874##

Za ta recept med drugim potrebujete pečenice in listnato testo. Priprava je hitra, dobrodošel namig za praznike ...

Sestavine

Priprava

Klobasam odstranimo ovoj. Maso stresemo v skledo, ga z rokami zrahljamo, pognetemo in oblikujemo dve krogli. Eno položimo na dolg kos prozorne kuhinjske folije in jo oblikujemo v valj, dolg približno 30 cm. Tesno ga ovijemo s folijo, ga položimo na krožnik ali pladenj in spravimo v hladilnik. Postopek ponovimo z drugo kroglo klobasnega mesa.

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo položimo na delovno površino in ga po dolžini razrežemo na štiri enake trakove. Dva trakova nekoliko razvaljamo, tako da merita v dolžino 40 cm in v širino 10 cm. Odvijemo mesena valja, ju po dolgem položimo na sredino pravokotnikov in vsakega potresemo s polovico koromačevih semen. Na vsaki strain valja naredimo v testo zareze od roba do valja, in sicer v enakomernih presledkih, tako da dobimo 2 cm široke trakove. Testo na krajših koncih valjev zavihamo navznoter. Nato drugega za drugim dvigujemo testene trakove in jih polagamo čez mesni valj, izmenično z vsake strani enega. Tako oba oblečemo v testo. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in položimo na pekač.

Preberite še

Preostala pravokotnika iz testa po dolžini prerežemo na tri trakove, iz katerih spletemo kito. Kiti po dolžini položimo na zvitka in ju premažemo z jajcem.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.