Recept: Domača temna čokolada

##IMAGE-3028906##
Čokolada bo imela bolj kremasto strukturo, če boste namesto kokosovega olja uporabili kakavovo maslo. Namesto vanilje ali skupaj z njo lahko čokoladi dodate tudi druge začimbe oz. dodatke: metin ekstrakt, cimet, kavo … V maso lahko umešate tudi različne vrste oreškov ali suhega sadja.
Sestavine št. oseb 2
100 g kokosove maščobe
120 g kakava v prahu
80 g javorjevega sirupa ali medu
1 ščepec vanilje
1 ščepec soli
Priprava
V manjši posodi počasi stopite kokosovo maščobo. V skledo dajte kakav v prahu, javorov sirup, vaniljo in sol. Prilijte stopljeno kokosovo maščobo in temeljito zmešajte.
S čokolado napolnite silikonske modele ali pa jo razporedite po s papirjem za peko obloženem pekaču.
Postavite jo v hladilnik, da se strdi (za najmanj eno uro). Nato jo odstranite iz modela oz. narežite na koščke.
Hranite jo v hladilniku.
Brez laktoze, brez glutena, za vegane.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se