Recept: Čokoladni cheesecake brez peke

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja.
ČAS PRIPRAVE: 30 min + hlajenje čez noč
KOLIČINA: za 12–14 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
##IMAGE-2105027##
Sestavine
130 g stopljenega masla in še malo za model
300 g čokoladnih piškotov
150 g mlečne čokolade
150 g temne čokolade
250 g maskarponeja
300 g polnomastnega kremnega sira
50 g sladkorja v prahu
25 g instantne žitne kave
25 g vroče čokolade v prahu
1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
3 dl sladke smetane
150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras
Priprava
1.
Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.
2.
V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.
3.
Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.
4.
Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se