Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Čokoladni cheesecake brez peke


Revija Dober tek
26. 12. 2024, 18.30
Posodobljeno
20:23
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_rp.jpg

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja.

ČAS PRIPRAVE: 30 min + hlajenje čez noč

KOLIČINA: za 12–14 oseb

ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-2105027##

Sestavine

130 g stopljenega masla in še malo za model
300 g čokoladnih piškotov
150 g mlečne čokolade
150 g temne čokolade
250 g maskarponeja
300 g polnomastnega kremnega sira
50 g sladkorja v prahu
25 g instantne žitne kave
25 g vroče čokolade v prahu
1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
3 dl sladke smetane
150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic

pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras

Priprava

1.

Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.

2.

V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.

3.

Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.

4.

Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.