Recept: Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke

Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
ČAS PRIPRAVE: 30 min + hlajenje
KOLIČINA: 16 kock
ZAHTEVNOST: Preprosto
##IMAGE-4101865##
Sestavine
piškotna osnova
200 g piškotov (maslenih ali digestive)
125 g zmehčanega masla
50 g sladkorja
5 žlic kakava v prahu
1 razžvrkljano jajce
100 g kokosove moke
50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
100 g zmehčanega masla
5 žlic sladke smetane
3 žlice praška za vaniljevo kremo
200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
150 g temne čokolade
50 g masla
Priprava
1.
Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.
2.
Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
3.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo
Revija Dober tek
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se