
Recept: Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke

Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
ČAS PRIPRAVE: 30 min + hlajenje
KOLIČINA: 16 kock
ZAHTEVNOST: Preprosto
##IMAGE-4101865##
Sestavine
piškotna osnova
200 g piškotov (maslenih ali digestive)
125 g zmehčanega masla
50 g sladkorja
5 žlic kakava v prahu
1 razžvrkljano jajce
100 g kokosove moke
50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
100 g zmehčanega masla
5 žlic sladke smetane
3 žlice praška za vaniljevo kremo
200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
150 g temne čokolade
50 g masla
Priprava
1.
Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.
2.
Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
3.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo
Revija Dober tek
Preberite tudi
Trenutno
7 °C
Oblačno
torek, 11. 3
Oblačno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
7-dnevni obeti