Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ralf Shumacher očaran nad penečim vinom iz morskih globin


tednik
Štajerski Tednik
25. 8. 2021, 21.11
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V Sloveniji se je spet mudil Ralf Schumacher, nekdanji zvezdnik Formule 1, ki je danes lastnik restavracij, katerih posebnost so slovenska vina in peneča vina. Tako so v Goriških brdih zanj uredili klet s sodi vina, ki jih streže svojim gostom, med njimi pa je svetovna posebnost: peneče vino Mare Santo, svetovna posebnost in mednarodno patentiran postopek zorenja penečega vina v morju.

1629724316_3-jpg.jpeg
Arhiv Štajerskega Tednika

Tako smo se najprej odpravili do lokacije pri Strunjanu z ladjo Ama, kjer so steklenice potopljene. Lastnik ladje, školjkar Mitja Petrič, ki skrbi za steklenice v morju, se je v potapljaški opremi najprej podal na globino 17 metrov, kjer zori peneče vino in poiskal zabojnik. »Poleti ima morje na tej globini okoli 22 stopinj Celzija, pozimi se shladi na 7 stopinj Celzija. Steklenice, okoli 300 jih je, so v mrežastih zabojnikih. Ko dvignemo steklenice, so na njih školjke in steklenice imajo zato poseben videz. Peneče vino je v morju okoli dve leti, te, ki jih dvigamo danes, so zorele v globini 18 mesecev.«

Ko so bile steklenice pripravljene na dvig, pa se je z luksuznim čolnom na lokacijo pripeljal Ralf Schumacher, nekdanji dirkač in mlajši brat sedemkratnega prvaka v formuli 1 Michaela, ki je želel prisostvovati dvigu steklenic iz morja, da bi se na lastne prepričal, da peneče vino, ki ga prodaja v svojih restavracijah, res prihaja iz globin. Z njim je bil Rasto Tomažič iz restavracije DiVino, kjer tudi strežejo peneče vino Santo Mare.

Ralf: »Najprej nisem verjel, da je to res«

Dirkač si je zanimanjem ogledal dvig penečega vina iz morja in bil nad celotno zgodbo navdušen. »Prvič vidim to v živo. Ideja je super, danes sem prvič tukaj, da vidim, kako steklenice dvignejo iz morja. Všeč mi je, ne le izgled steklenice, ampak tudi to, kar se dogaja v steklenici s penečim vinom v globini morja, v pitju katerega zelo uživam in zato sem danes tukaj,« je povedal in dodal, da ima vino, ki zori v morju, poseben okus, tudi zaradi morja, ki se vendarle prikrade skozi plutovinast zamašek, vendar zaradi njega ni slano, da mu le poseben okus.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.