Ptuj : Primusova vinska zgodba
Prvo Primusovo vinsko zgodbo v letu 2020 sta v duetu konec januarja sestavila traminec in rumeni muškat. V vlogi povezovalke vinsko-kulinaričnega večera je prvič nastopila sedma ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič. Prvič pa se je na tem vinskem večeru predstavil tudi novi vodja gostinstva hotela Primus Zoran Škarjot.

V pogovoru s Kajo Španpauer iz Radgonskih goric, Blažem Obranom iz Ptujske kleti in Zvonkom Škrgetom Vinarstvo Škrget so obiskovalci Primusovih vinskih zgodb v 16. sezoni spoznali duet omenjenih vin iz teh kleti. Rumeni muškat vselej očara s svojimi citrusovimi notami, traminec, plemenita stara sorta, pa s svojim bolj cvetnim odraslim vonjem in okusom. Nekateri ju imajo tudi za bolj ženski vini. Januarsko Primusovo vinsko zgodbo pa so začeli s penino rumeni muškat Radgonskih goric, kjer penino proizvajajo že od leta 1852, kot največja in najstarejša peninska klet v Sloveniji. Za vino večera, ki ga je spremljala izbrana kulinarika, so obiskovalci izbrali rumeni muškat Ptujske kleti.
Za glasbene užitke je za klavirjem poskrbela Ženet Vidovič.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se