Ptuj : Primusova vinska zgodba
Prvo Primusovo vinsko zgodbo v letu 2020 sta v duetu konec januarja sestavila traminec in rumeni muškat. V vlogi povezovalke vinsko-kulinaričnega večera je prvič nastopila sedma ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič. Prvič pa se je na tem vinskem večeru predstavil tudi novi vodja gostinstva hotela Primus Zoran Škarjot.

V pogovoru s Kajo Španpauer iz Radgonskih goric, Blažem Obranom iz Ptujske kleti in Zvonkom Škrgetom Vinarstvo Škrget so obiskovalci Primusovih vinskih zgodb v 16. sezoni spoznali duet omenjenih vin iz teh kleti. Rumeni muškat vselej očara s svojimi citrusovimi notami, traminec, plemenita stara sorta, pa s svojim bolj cvetnim odraslim vonjem in okusom. Nekateri ju imajo tudi za bolj ženski vini. Januarsko Primusovo vinsko zgodbo pa so začeli s penino rumeni muškat Radgonskih goric, kjer penino proizvajajo že od leta 1852, kot največja in najstarejša peninska klet v Sloveniji. Za vino večera, ki ga je spremljala izbrana kulinarika, so obiskovalci izbrali rumeni muškat Ptujske kleti.
Za glasbene užitke je za klavirjem poskrbela Ženet Vidovič.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se