Primusove vinske zgodbe: Omizje z vrhunskimi peninami
Primusove vinske zgodbe z omizji vinoljubcev, na katerih okušajo vrhunska vina slovenskih vinskih kleti, vsakoletno jesensko zgodbo zaključijo s peninami, s katerimi bo večina tudi nazdravila odhajajočemu letu. Tako je bilo tudi na zadnji Primusovi vinski zgodbi v letu 2021, na kateri so se s peninami predstavile tri vrhunske vinske kleti: Puklavec Family Wines (Jeruzalemsko-Ormoške gorice), Radgonske gorice in Vinakoper (Slovenska Istra). K izbranim peninam teh kleti je z gurmanskimi poslasticami razvajalo gostinstvo hotela Primus.

Od penine do penine, ki je pijača za srečo in lepoto, je vodila sedma ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič, pri predstavitvi penin iz posameznih kleti pa sta sodelovala Robert Puklavec (Puklavec Family Wines) in Matej Pintarič (Radgonske gorice). Za klavirjem je bila Ženet Vidovič.
Robert Puklavec prihaja iz podjetja Puklavec Family Wines, kjer prevladujejo bela vina, od rdečih sta zastopana le modra frankinja in modri pinot. Letno v povprečju pridelajo okrog štiri milijone litrov vina, letošnji pridelek je nižji, zato pa je bolj kakovosten, z več sladkorja, vina pa imajo močnejši karakter. Njeno vinsko bogastvo predstavlja v zidanici Malek. Pridelujejo pa tudi penine, največ po charmat metodi, različnih okusov in sladkornih stopenj, od suhih do slajših, skupaj okrog 20. Po klasični metodi pa pridelujejo tri penine. Cilj pa tudi je, da bi v prihodnje ponudbo penin še obogatili s penino, katere osnova bi bil šipon z malim dodatkom drugih sort. Največ kupcev ima muškatna penina, ki je malo slajša. Na večeru penin so natočili: penino brut nature (ekstra suho) in muškatno penino (polsladko).
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se