Predstavili so se s krapovim golažem, škocjanskimi žganci ...


Kot smo napovedali, se je včeraj v Dvorcu Zemono v kuhanju pomerilo 15 najboljših skupin osnovnošolcev Slovenije, ki se jim je uspelo prebiti skozi deset regijskih tekmovanj in tri polfinalna srečanja. Predstavile so se tudi skupine Jagodke z novomeške OŠ Drska (s krapovim golažem in tovorno potico; mentor Jožica Muhič), Škocjanski krapi z OŠ Frana Metelka (s krapovim paprikašem in škocjanskimi žganci; mentorja Sabina Klemenčič in Janez Trk) in Knapec z OŠ Krmelj (z ribjim filejem na špinačnem pireju in zaroštanim močnikom; mentor Tatjana Selak).
A zmago so si tokrat skuhali Soški kuharji iz Kobarida, Šturke iz Ajdovščine in Perkmandeljci iz Hrastnika.
15 osnovnošolskih kuharskih skupin se bo širši javnosti vnovič predstavilo še 8. junija na Pogačarjevem trgu v Ljubljani v obliki t.i. revije slovenskih lokalnih jedi. Podrobnosti najdete na spletni strani tekmovanja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se