Precej se je pilo in jedlo pod šentrupertskimi kozolci



Šentrupert je bil s svojo Deželo kozolcev včeraj kulinarično in enološko središče Slovenije. Čeprav je začetek festivala okusov in zabave Izbor zmotil hud naliv, pa ta ni razredčil pod šentrupertskimi kozolci ponujenih vrhunskih vin štiridesetih izbranih vinarjev širše regije Alpe - Jadran, kaj šele da bi pri svojem delu zmotil petindvajset kuharskih mojstrov iz Italije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije, med katerimi so bili tudi štirje italijanski kuharji, ki se ponašajo s skupno šestimi Michelinovimi zvezdicami.
Da je organizacija festivala Izbor zadetek v polno, je bilo jasno že kar nekaj časa preden so se mojstri vina in dobre hrane zbrali v Šentrupertu, saj je bilo dva tisoč vstopnic dobesedno razgrabljenih in festival hitro razprodan. Ko je včeraj nehalo deževati in je šentrupertske kozolce posijalo sonce, se je organizatorjema, dolga leta prvemu možu Rock Otočca Franciju Keku in kuharskemu mojstru iz vipavskega dvorca Zemono Tomažu Kavčiču, samo še smejalo. Ko se je množica gostov razporedila po prireditvenem prostoru in je bila huda gneča pred posameznimi štanti nekoliko manjša pa se je lahko začela tudi zabava, ki so jo začinile glasbene skupine Pushluschtae, Wanna gonna Show, Quarter to Jazz, Bandita in sestri Irena in Leticia Yebuah.
Ko je dan po prireditvi s šentrupertskim županom Rupertom Goletom Franci Kek ogledoval, kaj bo treba na prizorišču še postoriti, da bo Dežela kozolcev spet taka, kot je bila pred festivalom, je prireditev ocenil s svojega vidika: "Vse je bilo, kot smo si zamislili, ljudje so uživali, žal mi je le, da je nekaterim kuharjem, predvsem tistim, ki so prišli bolj od daleč, kmalu zmanjkalo hrane."
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se