© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Posavske klobase za francosko pokušino


lokalno
7. 5. 2008, 00.00
Posodobljeno
09:19
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

peter_spiler.jpg
Peter Špiler

##IMAGE-2234485##

Kulinarične, vinarske, pasemske in turistične zanimivosti Posavja bodo v začetku junija predstavljene na mednarodni prireditvi v francoskem Lyonu. Sodelovalo bo okrog 30 držav. Da so na takšni prireditvi dobili priložnost tudi Posavci, gre zasluga društvu ART Petra Špilerja iz Kostanjka pri Zdolah, ki ga je k sodelovanju povabil slovenski konzulat v Franciji.

Špilerjeva domačija je gostila več likovnih in drugih umetniških kolonij, znani pa so tudi po pripravi značilne slovenske kulinarike.  Na domačiji so za predstavitev v Lyonu pripravili kar dva tisoč majhnih klobasic iz mesa krškopoljskega prašiča kot eno od kulinaričnih značilnosti Slovenije. Ob tem bo predstavljen še med, sadje, vino, pasemski posavski konj, drobna obrt v regiji in drugo. Vrste v podpori projektu so namreč strnile vse posavske občine, koordinacijo pa vodi Podjetniški center Krško.

Še vedno je čas, da se tisti, ki lahko kaj izvirnega pokažejo na področju turizma in njegovih spremljajočih dejavnosti v regiji, vključijo v priprave oziroma pripravijo na sodelovanje na tem mednarodnem sejmu. Podrobnejše informacije dobijo na Podjetniškem centru pri Lei Colarič-Jakše in pri Petru Špilerju na Kostanjku.  Posavci se trudijo, da se bo Slovenija ob izteku predsedovanja Evropski uniji na sejmu v Franciji dobro predstavila širokim množicam, ki jim ni do visoke politike in si neko deželo zapolnijo predvsem po gostoljubnosti prebivalcev. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.