Če želite jedi in pivo dobro kombinirati, morate poznati razlike v stilih te priljubljene pijače. Za vas smo pripravili najpogostejše kombinacije, ki seveda niso edine.
Lahki ležak: Lahki ležaki so piva, ki jih denimo v Združenih državah Amerike prodajo največ (poznani so tudi kot lager piva); gre za piva z blagim okusom in lahkimi telesi, osnovni namen pa je gašenje žeje. Odlično se ujemajo z začinjeno hrano, burgerji in solatami.
Pšenično pivo: Pšenična piva imajo aromo kruha in rahlo sladkobno noto, medtem ko so arome hmelja zaznavne kot arome sadja, citrusov in cvetlic. Odlično se ujemajo z začinjeno hrano in sadnimi sladicami.
Jantarno pivo (amber ale): Ime so dobila po svoji jantarni barvi, ponašajo se z zmerno alkoholno stopnjo, so lepo hmeljana, v užitek je tudi karamelni okus. Ujemajo se s pico, ocvrto hrano in dimljeno svinjino.
India pale ales (IPA): Gre za močno hmeljana, srednje močna piva, ki ob požirku delujejo nekoliko suho. Odlično se ujemajo z zrezki, jedmi z žara in mehiško hrano.
Stout: To so črna piva s poudarjenim praženim okusom, ki lahko spominja na skodelico kave z okusom čokolade. Odlično se prilegajo čokoladnim sladicam, morskim sadežem in mehiški hrani.