© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v soli za božansko kosilo!


Revija Maja
4. 11. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Za vas smo pripravili recept za slastno jed s piščancem.

pisvanec v soli.jpg
Revija Maja
Piščanec v soli

Piščanec v soli

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 piščanec (svež ali odmrznjen)
  • 1 neškropljena limona
  • 1 vejica žajblja
  • 2 vejici timijana
  • 2 stroka česna
  • 2 ščepa grobo mletega popra
  • 10 rezin kmečkega pršuta
  • 2,5 kg grobe soli
  • 3 beljaki
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  • Piščanca splaknemo in do suhega obrišemo s papirnatimi brisačami, zunaj in znotraj ga popramo. Limono narežemo na krhlje, česen olupimo, nekaj listkov žajblja in vejico timijana nasekljamo, s tem napolnimo piščanca in ga obložimo s pršutom.
  • Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Beljake stepemo in jih zmešamo s soljo. Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj z lopatico razmažemo približno tretjino solne zmesi, nanjo položimo piščanca in ga popolnoma prekrijemo s preostalo solno zmesjo.
  • Pekač damo v ogreto pečico in pečemo od 85 do 90 minut. Nazadnje solno skorjo razbijemo, ostanke soli s čopičem očistimo, preložimo na pladenj in postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.