© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slastno! Piščančji zvitki s špinačo


M. O. Ž., Zarja
28. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mlado špinačo je moč pripraviti na različne načine in z njo popestriti številne jedi. To zelenjavo, polno obetov sončne pomladi, lahko uživamo presno, v solati, ali pa jo na hitro pokuhamo in vključimo v nadeve, polpete, slane kolačke. Svežo špinačo odlikujejo krhki in izrazito zeleni listi, bogati z antioksidanti in vitaminom K. Ker vsebuje zelo malo maščob in kalorij ter je lahko prebavljiva, je nepogrešljiva sestavina številnih diet.

k zvitki.jpg
arhiv revije Zarja
Piščančji zvitki

Piščančji zvitki s špinačo

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 250 g špinače, 1 šalotka, 1 žlica smetane, sol, poper, 1 žlička škroba, 3 žlice čiste zelenjavne juhe, sol, poper, 400 g piščančjih prsi brez kože, 3 žlice olja, 1 žlička karija v prahu, 2 paradižnika, 1 glavica ledenke (150 g), 4 tortilje (premer 19 cm).

Priprava: Špinačo splaknemo z mrzlo vodo, odcedimo in blanširamo v vreli slani vodi. Ko oveni, vodo odlijemo, špinačo pa stresemo na cedilo in pritisnemo, da čim več vode odteče. Potem jo na drobno zrežemo. Šalotko olupimo, sesekljamo in v ponvi prepražimo. Dodamo špinačo, smetano, sol, poper. V juhi stopimo škrob in prilijemo špinači. Mešamo dve minuti, odstavimo z ognja in stresemo v skodelico. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke. Na vročem olju jih spečemo, solimo, popramo, začinimo s karijem. Stresemo iz ponve in počakamo, da se ohladijo. Paradižnik umijemo in narežemo na rezine. Solato razdelimo na liste, umijemo, osušimo. Tortilje segrejemo, jih namažemo s špinačo, obložimo z mesom, paradižnikom in solato. Tesno zvijemo v zvitke, jih razpolovimo, zavijemo v papir in prevežemo z vrvico.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.