Piščančji fileji s slivami in orehi
Maja Poljšak, Maja
23. 7. 2017, 09.00
Posodobljeno
Pri hrani nas najprej zapeljeta privlačen videz in vonj, zato pri pripravi jedi ne pozabimo na njihov videz.

Sestavine za 4 osebe:
- 8 manjših zrezkov iz piščančjega fileja
- 4 velike rdeče ali rumene slive
- sol in poper
- 4 rezine poltrdega sira
- 2 jajci
- 160 g drobtin
- 50 g fino nasekljanih orehov
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
- Slive umijemo in prepolovimo. Potopimo jih v vrelo vodo, odcedimo, olupimo in narežemo na kockice. Vsak zrezek malo potolčemo, solimo in popramo, na vsakega položimo polovico rezine sira in nekaj kockic sliv in vse zvijemo v ruladico ter jo učvrstimo z zobotrebcem.
- V skledici stepemo jajci, na krožniku zmešamo drobtine z orehi. Vsako ruladico pomočimo v stepeno jajce in dobro povaljamo v drobtinah z orehi.
- Panirane ruladice zlato popečemo v ponvi na vročem olju, nato jih odcedimo na papirnatih brisačah in takoj še vroče postrežemo s solato.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se