© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje krače z olivami


Zvonka Labernik, Ženska
20. 10. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečenemu piščancu dajo olive in rožmarin poseben, mediteranski priokus.

piscancje krace.jpg

Ker bomo piščančje krače pekli v pečici, se bo meso tudi ob kosti dobro prepeklo. Da bo jed res okusna, uporabimo ekstra deviško olivno olje.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 velikih piščančjih krač,
  • 1 žlička soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • ½ žličke zmlete kumine,
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja,
  • 2 žlici gorčice,
  • 3 strti stroki česna,
  • 1 na četrtine razrezana rdeča čebula,
  • 1 vejica rožmarina,
  • 100 ml suhega belega vina,
  • 200 ml kokošje juhe,
  • 150 g odcejenih vloženih zelenih oliv.

Priprava:

  1. Piščančje krače natremo s soljo, poprom in kumino. Posebej zmešamo 2 žlici olivnega olja, gorčico in strti česen. Z mešanico premažemo krače in jih za 1 uro postavimo v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in pekača namastimo s preostalim oljem. Vanj naložimo krače, dodamo čebulo in rožmarin, zalijemo z vinom in polovico juhe ter pečemo 25 minut.
  3. Nato piščančje krače obrnemo, prilijemo preostalo juho, dodamo olive in pečemo še 15 minut.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.