Piknikov med epidemijo več kot danes
Sezona piknikov je poleti na vrhuncu, toda navade piknikarjev se z leti spreminjajo, kar ugotavljajo tako trgovci z opremo kot tisti z mesnimi dobrotami.

Ali torej lepo zapečeni čevapčiči in hladno pivo še zmeraj veljajo za kulinarični vrhunec? Seveda že dolgo ni več tako, pravi Jana Žerak iz videmske Žerakove prodajalne, kjer prodajo tudi veliko ražnjičev, začinjene slanine, pleskavic in klobasic za žar. »Omenjeno je že zapakirano in pripravljeno za peko, verjetno pa marsikdo še zmeraj kupi tudi mleto meso in si ga nato po želji sam začini. Koliko je tega, ne morem oceniti, saj ljudje te dni pripravljajo tudi polnjene paprike in čufte.«
Prodaja hrane in pijače za piknike je konec julija in v začetku avgusta sicer nekoliko upadla, saj imajo ljudje dopuste. »Marsikoga bo najbrž presenetila ugotovitev, da je bila ta prodaja precej večja v minulih dveh koronskih letih.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se