© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni šparglji s kozicami za vrhunsko kosilo


M. S., Maja
29. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje pikantne hrane danes pripravljamo šparglje s kozicami.

pikantne kozice s šparglji.jpg
Revija Maja

Šparglji s kozicami

Sestavine za 4 osebe:


750 g špargljev
400 g kozic
1 rdeč feferon
1 kozarec rdečega pesta
5 žlic olja
1 žlica limetinega soka
sol, poper

Priprava:

1. Špargljem odstranimo olesenele dele in narežemo na 5 cm dolge koščke. Kozice osušimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo ga s pestom.

2. V ponvi segrejemo dve žlici olja in na njem popražimo kozice.

3. Na preostalih treh žlicah olja popečemo šparglje, solimo, popramo, dodamo limetin sok. Dodamo pesto in v pokriti posodi dušimo tri minute. Dodamo še kozice in dušimo dve minuti. Solimo, popramo.

Preberite tudi: Naj vas ohladijo kislo-sladke rabarbarine lučke. Kliknite TUKAJ!

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.