Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici


M. S., Maja
14. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Smuč je kralj sladkovodne ribje kuhinje. Ima čudovito belo meso skoraj brez kosti, nežnega prijetnega okusa.

Fischfilet_Krauterkruste.jpg
Revija Maja

Smuč z zeliščno skorjico na špinačni posteljici

Sestavine za 2 osebi:
2 smučeva fileja brez kože (po 150 g)
sol
limonin sok
1 vejica timijana
1 vejica peteršilja
80 g drobtin
3 žlice olja
1/2 stroka česna
gorčica

Za špinačo:
500 g špinače
sol
1 šalotka
80 g drobtin
2 žlici olja
100 ml suhega belega vina
150 ml sladke smetane
1 žlička gorčice

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 220 stopinj. Ribja fileja splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Solimo, pokapljamo z limoninim sokom in položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Timijan in peteršilj osmukamo ter sesekljamo. Zmešamo z drobtinami, oljem in česnom, v mikserju ukašimo ter solimo.

3. Fileja po vrhu namažemo z gorčico in obložimo z drobtinami. V pečici pečemo 8 minut, da skorjica zlato porjavi.

4. Špinačo operemo in blanširamo v vreli slani vodi. Odcedimo in ožmemo.

5. Šalotko olupimo in sesekljamo ter popražimo na olju. Zalijemo z vinom, zavremo, ko vino skoraj povre, dodamo smetano, špinačo in nekaj minut kuhljamo.

6. Vmešamo gorčico, solimo. Ponudimo z ribo in po želji z rižem, krompirjem ali kruhom.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.