© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svoboda bo predlagala posvetovalni referendum o članstvu v Natu

Po današnji odločitvi DZ, ki je večinsko podprl posvetovalni referendum o dvigu obrambnih izdatkov, v Gibanju Svoboda napovedujejo predlog posvetovalnega referenduma o članstvu Slovenije v Natu, saj da je to pravo vprašanje, na katerega morajo dobiti odgovor državljanov. Predlog bodo vložili prihodnji teden, so napovedali.

Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju


Maja Poljšak, Maja
2. 11. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite hrenovke po našem receptu?

hrenovke s pirejem.jpg
Revija Maja
Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 perutninske hrenovke
  • 650 g moknatega krompirja
  • 1 kg korenja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 40 g masla
  • 1 žlica škroba za zgoščevanje
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • sol in poper
  • 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Krompir in korenje olupimo, narežemo na manjše kocke, stresemo v posodo, prilijemo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo tako dolgo, da se zmehča.
  2. Krompir in korenje zmečkamo, pireju primešamo maslo in škrob, začinimo ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter primešamo dve žlici peteršilja. Hrenovke skuhamo. Nazadnje pire razdelimo na krožnike, na vsakega damo hrenovko in potresemo s preostalim peteršiljem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.