Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je odličen recept za slastne perutnice


A. K., Maja
26. 5. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Perutnice s sojino omako in medom za božansko kosilo.

Perutnice s sojino omako in medom.jpg
profimedia
Perutnice s sojino omako in medom

Perutnice s sojino omako in medom

60 minut in mariniranje čez noč

Sestavine za 12 perutnic:
12 perutnic
125 ml sojine omake
sok 1 limone
2 žici paradižnikove omake
1 olupljen in na tanko narezan majhen kos svežega ingverja
90 g medu

Priprava:

V skledi zmešamo sojino omako, limonin sok, paradižnikovo omako in ingver, nato zmes prelijemo po perutnicah in dobro premešamo. Damo v hladilnik in mariniramo čez noč.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač rahlo namastimo in obložimo s papirjem za peko. Perutnice odcedimo, marinado prihranimo. V majhni kozici jo zmešamo z medom in segrevamo 2 minuti.

Perutnice preložimo na pekač in z obeh strani premažemo s toplo zmesjo marinade in medu. Pečemo 30 minut, dokler se povsem ne prepečejo.

Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.