© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pečeni piščanec z ovseno skorjico za božansko kosilo


Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
9. 4. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tradicionalni mesojedci se zlato ocvrtemu dunajcu z zajetno porcijo pečenega krompirja težko uprejo. A tisti ljubitelji mesa, ki so prerastli nedeljska kosila s to poslastico avstrijske kuhinje v glavni vlogi, znajo uživati tudi v drugih različicah zrezkov. Meso pač ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

k piščanec s skorjico.jpg
Revija Zarja
Piščanec s skorjico.

Pečeni piščanec z ovseno skorjico

Za 6 oseb

Priprava: 90 minut

Sestavine: 1 strok česna, 1 rdeč feferon, 3 žlice sojine omake, 2 žlici medu, 6 piščančjih zrezkov po 250 g, ½ šopka peteršilja, 4 žlice na drobno mletih ovsenih kosmičev, 80 g masla, 1 jajce, sol, poper, maščoba za pekač.

Priprava: Česen olupimo in pretlačimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo sojino omako, česen, feferon in med. S to mešanico namažemo meso in ga pustimo eno uro v marinadi. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Dodamo kosmiče, maslo in jajce, sol in poper. Meso položimo v namaščen pekač ter obložimo z mešanico iz kosmičev, masla in jajca. Pokrijemo s folijo in pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Potem folijo odstranimo in pečemo še 15 minut. Ponudimo s pečenim krompirjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 14, 2. 4. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.