Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni nadevani šampinjoni


Zvonka Labernik, Ženska
1. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S krompirjem in sirom nadevani šampinjoni so na pogled prikupna in tudi zelo okusna jed.

peceni nadevani sampijoni.jpg

Primerna za prigrizek, malice ali večerjo. Če bomo uporabili že kuhan krompir, nam priprava ne bo vzela veliko časa.

Sestavine (za 4 osebe) za testo:

  • 20 velikih šampinjonov,
  • 100 g pretlačenega krompirja,
  • 150 g drobno nastrganega kozjega sira,
  • 3 žlice nastrganega parmezana,
  • 2 rumenjaka,
  • ½ žličke sol,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • za noževo konico muškatnega oreščka,
  • 4 žlice sesekljanega svežega peteršilja,
  • 3 žlice olivnega olja.

Priprava:

  1. Šampinjonom odstranimo bete, splaknemo jih pod tekočo vodo in osušimo. Zložimo jih na pekač, ki smo ga pokapali z 1 žlico olivnega olja.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi temeljito zmešamo pretlačen krompir, 2/3 kozjega sira, parmezan in rumenjaka. Zmes začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom ter vmešamo polovico peteršilja. Nadev naložimo v dresirno vrečko in ga nabrizgamo v gobje klobuke. Vsak klobuk pokapamo s preostalim olivnim oljem.
  3. Nadevane šampinjone pečemo 15 minut. Pekač vzamemo iz pečice in šampinjone posujemo s preostalim sirom ter pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir stopi in zapeče.
  4. Ko so šampinjoni pečeni, jih zložimo na pladenj, posujemo s preostalim peteršiljem in ponudimo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.