© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pečeni jajčevci z mesnim nadevom


Zvonka Labernik, Ženska
16. 9. 2017, 08.48
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po navadi jajčevce nadevamo tako, da jih izdolbemo in v vdolbine naložimo nadev.

polnjeni jajcevci.jpg

Za spremembo pa jih lahko narežemo na rezine in te nadevamo z izbranim nadevom. Najokusnejša kombinacija so jajčevci nadevani z mesom, lahko pa meso nadomestimo s poljubno zelenjavo in sirom.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 2 velika jajčevca,
  • 2½ žličke soli,
  • sok 1 limone,
  • 1½ žlice olivnega olja,
  • 1 sesekljana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • 400 g zmlete govedine,
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja,
  • 3 drobno sesekljani listki bazilike,
  • ½ žličke zmletega črnega popra,
  • 4 žlice moke,
  • 100 g kokosovega olja za cvrenje,
  • 600 g olupljenega in na kocke narezanega paradižnika,
  • 100 g nastrganega sira (na primer gavde).

Priprava:

  1. Jajčevcema odrežemo pecelj, ju olupimo in vzdolžno narežemo na tanke rezine. Posolimo jih z 1½ žličke soli, pokapamo z limoninim sokom, naložimo v cedilo in pustimo počivati 30 minut.
  2. Za nadev v ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja ter na njem 5 minut pražimo čebulo in česen. Dodamo meso ter ga pražimo 5 minut, da porjavi. Nazadnje primešamo peteršilj in baziliko, solimo s ½ žličke soli in ¼ žličke popra ter dušimo še 5 minut.
  3. Rezine jajčevcev odcedimo in osušimo, nato pa povaljamo v moki in odvečno otresemo.
  4. V ponvi segrejemo kokosovo olje in jajčevce pečemo po 2 minuti na vsaki strani. Preložimo jih na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.
  5. Paradižnike narežemo na kocke, dodamo preostalo sol, premešamo in damo v cedilo, da se odvečna tekočina odcedi.
  6. Pečico segrejemo na 180 °C in pekač namastimo s preostalim olivnim oljem. Vsako rezino jajčevcev nadevamo s po 2 žlicama nadeva in jo zvijemo v ruladico. Zložimo jih v pekač, posujemo z odcejenim s paradižnikom, začinimo s preostalim poprom in posujemo s sirom.
  7. Jajčevce pečemo od 25 do 30 minut, da se sir zlatorjavo zapeče.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.