Pečene bučke z zeliščnim nadevom
Janja Grativa, Maja
7. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
Jed popolnoma brez mesa.

Sestavine za 4 osebe:
- 4 bučke
- 250 g rikote
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici svežih zelišč (na primer timijan in rožmarin)
- sol, poper
- 3 pesti osmukanega peteršilja
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučke splaknemo z mrzlo vodo, po dolgem razpolovimo in z žličko izdolbemo semena.
- Rikoto zmešamo s parmezanom, jajcem in sesekljanimi zelišči. Solimo, popramo in dobro premešamo. Z nadevom napolnimo bučke. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut.
- Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in potresemo na dno krožnikov. Na peteršiljevo posteljico položimo pečene bučke in jih takoj ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se