Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene bučke z zeliščnim nadevom


Janja Grativa, Maja
7. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jed popolnoma brez mesa.

polnjene bucke.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 bučke
  • 250 g rikote
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 2 žlici svežih zelišč (na primer timijan in rožmarin)
  • sol, poper
  • 3 pesti osmukanega peteršilja

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučke splaknemo z mrzlo vodo, po dolgem razpolovimo in z žličko izdolbemo semena.
  2. Rikoto zmešamo s parmezanom, jajcem in sesekljanimi zelišči. Solimo, popramo in dobro premešamo. Z nadevom napolnimo bučke. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut.
  3. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in potresemo na dno krožnikov. Na peteršiljevo posteljico položimo pečene bučke in jih takoj ponudimo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.