Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

»Pečena riba in solata – ni boljšega!«


tednik
Mojca Vtič
18. 1. 2025, 06.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dušan Hrga je Šturmovčan, ki v srčiko pozna naravo in zgodovino tega kraja, se pohvali. Je neusahljiv vir prigod, pri 68 letih in po 30 letih dela v domači ribogojnici ob Studenčnici pa še vedno snuje načrte, kako bi ponudbo svežih rib nadgradil. Je pevec – tenorist, ki je dobro desetletje na glasbenih poteh spremljal tudi harmonikarja in skladatelja Tineta Lesjaka.

1737032544_mv-dusan_hrga_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Po poklicu elektroinštalater se je pred 45 leti podal na samostojno pot podjetnika. Izvajal je strojna dela za večja podjetja, se nato ukvarjal še s prevozništvom. »Leta 90 smo kupili ta zemljišča ob Studenčnici. Prve ribe so šle nekje leta 1995,« pove. Postrvi, ki zrastejo v vodah Studenčnice, so odtlej vse bolj iskane. »Največ spomladi, v postnem času, ter poleti, sicer pa imamo ponudbo rib skozi celo leto. Ribe prodajamo gostincem, individualnim strankam. Prodaja je, tudi zato, ker sem vsak dan med ljudmi,« pravi Hrga. Ob tem je tudi strankam ves čas na voljo. Tako se je ravno sredi pogovora v Šturmovce pripeljal par iz Osluševcev po štiri postrvi šarenke. Dušan si je nadel dvojne rokavice, se odpravil do bazena, kjer so ribe, primerne za izlov. »Stranka pride, pove, koliko in kaj potrebuje, ulovim, očistim. Vse je sveže.«


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.