Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To je odličen recept za domače ribje palčke


Marjana Ogorevc Žgalin
20. 6. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku.

k domače ribje palčke.jpg
Revija Zvezde
Domače ribje palčke

Domače ribje palčke

Za 4 osebe

Priprava: 50 minut

Sestavine: 2 žlici olja, 600 g bele ribe (fileja), 1–2 žlički limoninega soka, 2 žlici medu, 50 g koruznih kosmičev, 40 g nastrganega parmezana, 60 g moke.

Za pomako: 125 ml olja, 1 rumenjak, 1 žlička svetlega balzamičnega kisa, 1 žlička limoninega soka, 1 žlička gorčice, 1 kisla kumarica, 1 žlica kisle smetane, 1 žlica sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak, koprc), 1–3 žlički medu, sol, poper.

In še: olje za cvrenje

Priprava: Ribo narežemo na manjše koščke in pokapljamo z limoninim sokom. Še prej pazljivo odstranimo vse koščice. Solimo, popramo. Olje zmešamo z medom. Kosmiče zdrobimo  in zmešamo s parmezanom. Koščke rib najprej pomočimo v moko, potem v medeno mešanico in nazadnje v parmezanovo zmes  s kosmiči. Palčke ocvremo v olju in postrežemo s pomako.

Za pomako zmešamo rumenjak s kisom, limoninim sokom in gorčico. V curku in med mešanjem prilijemo še olje. Kumaro zrežemo na koščke ter jih skupaj s kislo smetano in zelišči vmešamo v pomako. Začinimo s soljo, poprom in medom.   

Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 11. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.