To je odličen recept za domače ribje palčke
Ni nam treba čakati na dopust in počitnice na obali, ampak si lahko že jutri pričaramo morje kar doma, točneje na krožniku.

Domače ribje palčke
Za 4 osebe
Priprava: 50 minut
Sestavine: 2 žlici olja, 600 g bele ribe (fileja), 1–2 žlički limoninega soka, 2 žlici medu, 50 g koruznih kosmičev, 40 g nastrganega parmezana, 60 g moke.
Za pomako: 125 ml olja, 1 rumenjak, 1 žlička svetlega balzamičnega kisa, 1 žlička limoninega soka, 1 žlička gorčice, 1 kisla kumarica, 1 žlica kisle smetane, 1 žlica sesekljanih zelišč (npr. peteršilj, drobnjak, koprc), 1–3 žlički medu, sol, poper.
In še: olje za cvrenje
Priprava: Ribo narežemo na manjše koščke in pokapljamo z limoninim sokom. Še prej pazljivo odstranimo vse koščice. Solimo, popramo. Olje zmešamo z medom. Kosmiče zdrobimo in zmešamo s parmezanom. Koščke rib najprej pomočimo v moko, potem v medeno mešanico in nazadnje v parmezanovo zmes s kosmiči. Palčke ocvremo v olju in postrežemo s pomako.
Za pomako zmešamo rumenjak s kisom, limoninim sokom in gorčico. V curku in med mešanjem prilijemo še olje. Kumaro zrežemo na koščke ter jih skupaj s kislo smetano in zelišči vmešamo v pomako. Začinimo s soljo, poprom in medom.
Objavljeno v reviji Zarja št. 24, 11. 6. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se