© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Okus plus - mesni zavitek s pesino omako!


M.O.Ž., Zarja
1. 11. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jesen je čas sladkih jabolčnih, pa tudi slanih zavitkov. Štrudelj, kot mu rečemo po domače, lahko polnimo tudi z mesom in zelenjavo. Še boljši bo, če ga ponudimo z omako iz rdeče pese.

zavitek z mletim mesom.jpg
Revija Maja
Zavitek z mletim mesom

Sestavine za 4 osebe:

100 g mlade čebule
400 g mešanega mletega mesa
3 žlice olja
100 g puste skute
50 g krušnih drobtin
1 jajce
2 žlički gorčice
2 žlici svežega origana
1 žlička soli, poper
250 g vlečenega testa za zavitke

Preberite tudi: Zapečenec s skušo. Kliknite TUKAJ!

Za omako:

1 čebula
200 g kuhane rdeče pese
1 žlica margarine
200 ml zelenjavne juhe
50 g kisle smetane

Priprava:

1. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Meso popražimo na žlici olja, dodamo čebulo. Stresemo v skledo in dodamo skuto, drobtine, jajce, gorčico, origano, sol in poper. Dobro pregnetemo.

2. Testo razgrnemo in namažemo z oljem. Na testo odmerimo polovico mesnega nadeva, zavijemo v zvitek. Ponovimo še enkrat, da dobimo dva zvitka.

3. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko. Namažemo z oljem in pečemo pol ure v pečici, ogreti na 200 stopinj.

4. Za omako olupimo čebulo in jo sesekljamo. Rdečo peso narežemo na koščke. Na žlici margarine popražimo čebulo, dodamo rdečo peso in zalijemo z juho. Zavremo in v pokriti posodi kuhljamo 10 minut. Ukašimo, solimo in popramo. Vmešamo kislo smetano.

5. Pečen zavitek narežemo na rezine in ponudimo z omako.
 
 
 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.