© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Oktobrski piškoti za sladkosnede


M. S., Maja
17. 10. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko se dnevi krajšajo, več časa preživimo doma. V udobju svojega kavča, pokriti z mehko odejo, pa ob skodelici vročega čaja prijajo tudi domači piškoti.

z rozinami.jpg
Revija Maja
Piškoti

Majin nasvet

Piškoti, ki jim v originalu pravijo »cookies«, so stalnica v ameriških gospodinjstvih. Njihova priprava je zelo preprosta, le sestavine se lahko razlikujejo. Predvsem je pomembno, da jih v pekač položite dovolj narazen, ker se pri peki razlezejo. Odlični so sveže pečeni, še boljši pa dva dni kasneje.

Z rozinami in kavo

40 minut

Sestavine za 25 piškotov:


75 g orehovih jedrc
100 g rozin
75 g čokoladnih kapljic
175 g zmehčanega masla
1 jajce
125 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
225 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 ml ohlajene kave

Preberite tudi: Jabolčni žele s kutinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z rozinami in čokoladnimi kapljicami.

2. Maslo kremasto stepemo, dodamo jajce. Posebej zmešamo sladkor, sol, moko in pecilni prašek. Kavo vlijemo k maslu in potem vse dodamo suhim sestavinam. Nazadnje vmešamo rozine in čokolado.

3. Iz testa z dvema žlicama odmerimo za oreh velike kupčke in jih odlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.