© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj danes zadiši po ocvrtih ribah s krompirčkom!


M. S., Maja
3. 8. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo pripravili recept za jed, ki bo teknila tudi najmlajšim. Naj zadiši po ribah!

ocvrte ribe
Arhiv

Ocvrte ribe s krompirčkom

Sestavine za 4 osebe:

Za ribe:
800 g bele ribe (fileji brez kosti in kože)
sol, poper
200 g moke za testo + nekaj za ribe
3 žličke pecilnega praška
250 ml svetlega piva
500 ml olja za cvrtje

Za krompirček:
1 kg krompirja
1,5 l sončničnega olja
morska sol

Priprava:

1. Ribje fileje narežemo na grižljaje, solimo in popramo.

Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!

2. Z metlico stepemo pivo, moko in pecilni prašek v gladko testo. Njegova struktura naj bo podobna napol stepeni sladki smetani.

3. Koščke ribe povaljamo v moki in potopimo v testo. V vročem olju jih cvremo približno 4 minute, da postanejo hrustljavi in se zlato rjavo obarvajo.

4. V pečico, ogreto na 160 do 180 stopinj, postavimo pekač z ocvrtimi ribjimi koščki, da ostanejo topli.

5. Krompir olupimo, umijemo, osušimo in narežemo na palčke. Ocvremo jih v vročem olju, odložimo na kuhinjski papir in solimo. Ocvrte ribe in krompirček ponudimo s kečapom, tatarsko omako ali grahovim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.