Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocenjevanje domačih žganj in sokov


dolenjski-list
Besedilo in fotografije: M. B.-J.
10. 4. 2015, 16.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_4522_16_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_4522_16_1
img_4524_17_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
img_4531_22_1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista

Sadjarsko društvo Bele krajine je v sodelovanju z društvom Rim-lan, Krajinskim parkom Kolpa in Čebelarsko zvezo Bele krajine pripravila na Domačiji Raztresen v Rimu pri Adlešičih 13. ocenjevanje domačih žganj in sadnih sokov. Vzorce so ocenjevali konec marca. Včeraj pa je bila podelitev priznanj, degustacija ocenjenih sokov in žganj, predsednik Sadjarskega društva Bele krajine Jani Gačnik pa je pripravil predavanje z naslovom Z dobro oskrbo nasadov do kvalitetnih pridelkov in izdelkov.

Petčlanska strokovna komisija, ki ji je predsedovala Milena Štolfa, je ocenila 24 sadnih sokov, 20 žganj in 10 likerjev. Najboljši sok iz višenj in jabolk, ki je dobil vseh 20 točk, je pridelal Štefan Gjergjek iz Kovačevcev v Prekmurju, najboljše žganje viljamovko (19,00 t.) Anton Brula s Talčjega Vrha pri Črnomlju, najboljši kutinov liker (19,33 t.) pa Blaž Kočevar iz Semiča.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.