© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocenjevanje domačih žganj in sadnih sokov; vzorce zbirajo še danes in jutri


lokalno
Stanislav Muhič, predsednik SDBK
5. 4. 2012, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

a_ocsok11_032.jpg
a_ocsok11_050.jpg
a_ocsok11_084.jpg

Sadjarsko društvo Bele krajine v sodelovanju društvom Rim lan, KGZS – Zavod NM, Krajinskim parkom Kolpa in Čebelarsko zvezo Bele krajine organizira 10. Ocenejvanje domačih žganj in sadnih sokov na Domačiji Raztresen v Rimu. Ocenjevanje bo v sredo, 11. 4. 2012, ob 9.00 uri. Podelitev priznanj pa bo v petek, 13. 4. 2012, ob 17.00 uri. V kratkem predavanju bodo predstavljene zamisli sadjarske kulture in projektno delo letos preminulega Francija Kotarja. Predstavil jih bo Jani Gačnik.

V sklopu podelitve priznanj bomo izvedli licitacijo izbranih nagrajenih žganj. Licitacijo bo vodil Toni Gašperič. Izkupiček bomo namenili za opremo Dializnega centra v Beli krajini.

Organizacija ocenjevanja:

1. Vzorce zbiramo do petka, 6. 4. 2012, do 12. ure:
- na Kmetijsko svetovalni službi v Črnomlju (07/30 56 210),
- na Kmetijsko svetovalni službi v Metliki (07/36 36 060),
- na Domačiji Raztresen (07/30 70 516),
- na sedežu KP Kolpa v Adlešičih (07/35 65 240) in
- pri Blažu Kočevarju v Semiču (07/30 68 158).

2. Domača žganja:
- Ocenjevanje bo potekalo v različnih kategorijah žganj.
- Za ocenjevanje je potrebno oddati 1 liter žganja.
- Vzorci naj vsebujejo od 42 - 45 % alkohola.
- Pravilnik o ocenjevanju žganj je objavljen na spletni strani www.sdbk.si, pravilniki.

3. Sadni sokovi:
- Za ocenjevanje je potrebno oddati 2 litra soka.


- Pravilnik o ocenjevanju sokov je objavljen na spletni strani www.sdbk.si, pravilniki.

4. Na prijavnem listu je ob oddaji vzorca potrebno izpolniti podatke o pridelovalcu, kategoriji žganja ali vrsti soka, % alkohola, letniku pridelave in predelave sadja.

5. Pristojbina je 5 EUR/vzorec.

Vabimo vas, da prinesete žganja in sokove na ocenjevanje.

S prireditvijo, ki je že tradicionalna, želimo spodbuditi pridelavo še boljših žganj in sokov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.