Slovenija

Slovenske lepotice so odkrivale kolesarske poti Lendave

Oglasno sporočilo
16. 10. 2024, 10.35
Posodobljeno: 16. 10. 2024, 10.35
Deli članek:

Občina Lendava bo v januarju gostila finale Miss Slovenije 2024. Finalistke že raziskujejo kulturne in gurmanske lepote Lendave, vključno s kolesarskimi izleti.

Nejc Fon

Do 10. januarja 2025, ko bo Lendavo zajel vrvež finalnega izbora za Miss Slovenije 2024, bodo finalistke imele priložnost raziskati čudovito pokrajino, ki jo ponuja ta občina, in spoznati njeno bogato dediščino.

Nepozabno sobotno kolesarjenje

Ena takšnih priložnosti se je odvila preteklo soboto, 12. oktobra, ko so se finalistke podale na kolesarsko pot po Lendavi in Lendavskih goricah. Ta izlet je združil športno pustolovščino z odkrivanjem kulturnih znamenitosti in okušanjem krajevnih dobrot.

Nejc Fon

Srečanje z županom

Sobotni izlet se je začel pri Termah Lendava, kjer so se finalistke podale na 10-kilometrsko pot, ki je povezala najlepše kotičke Lendave. Med potjo so obiskale mestno hišo, kjer jih je prijazno sprejel župan Janez Magyar. Ob tej priložnosti je izrazil ponos, da je Lendava gostitelj tako odmevne prireditve: »Ponosni smo, da Lendava gosti tako pomemben dogodek. Ta priložnost poudarja pomen povezovanja športa, turizma in promocije naših lokalnih vrednot.«

Nejc Fon
Z županom občine Lendava, Janezom Magyarom

Razgledni stolp Vinarium in adrenalinska izkušnja

Kolesarska pot je finalistke popeljala tudi do znamenitega razglednega stolpa Vinarium, ki obiskovalce navdušuje s svojimi panoramskimi razgledi na pokrajino štirih držav – Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Zares nepozabno, a to še ni bil vrhunec dneva. Finalistke so se povzpele še višje, na sosednji hrib, in izlet končale z izjemno adrenalinsko izkušnjo na prvi dvojni jeklenici v Sloveniji, po kateri so se bliskovito spustile med vinogradi proti vznožju Vinariuma.

Nejc Fon
Še zadnji napotki

Eleganca in udobje s SWY

Za eleganten, a udoben videz finalistk je poskrbelo podjetje Swy brand, poslovni partner projekta, ki je dekletom zagotovil vrhunska oblačila. V toplih jopah in mehkih pajkicah so lahko hvaležno uživale v kolesarjenju in drugih aktivnostih brez kompromisov med udobjem in stilom.

Nejc Fon
Navdušenje finalistk pred spustom po Zipline-u

Okušanje lokalne kulinarične dediščine

Poleg naravnih lepot in adrenalinskih doživetij je bila pomemben del izleta krajevna kulinarika. Finalistke so imele priložnost okusiti znamenito prekmursko jed – bograč, ponos in tradicionalni simbol Lendave.

Ste vedeli?

Leta 2021 se je Lendava zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov s pripravo rekordnih 1801 kg bograča.

Nejc Fon
Bograč je kuhala Mestna skupnost Lendava

Adrenalinski zaključek na Speedway Stadionu Petišovci

Po polnem dnevu raziskovanja in uživanja v lokalnih znamenitostih so finalistke svoj kolesarski izziv končale na Speedway Stadionu Petišovci. Stadion, poznan po svojih hitrih dirkah in adrenalinskih dogodkih, je bil idealno prizorišče za zaključek pestrega dne.

Nejc Fon
Speedway Stadionu Petišovci pri Lendavi

Lendava je finalistkam na najboljši način pokazala svoje naravne lepote, kulturno bogastvo in prijaznost, kar bo vsem zagotovo še dolgo ostalo v lepem spominu.

Estrada

salome
Bali

Salome Jasni Kuljaj izdala, kaj vse si je popravila pri lepotnem kirurgu

Al Pacino, Noor Alfallah
Enoletni deček

Al Pacino: ne samo Boter, tudi oče

aktual, vojska, vojaki
V uniformah

(Foto) Na obisku na Aktualu: Kako težko je biti slovenski vojak?

maja-martina-merljak, revija-jana
Na novi poti

Izpoved igralke Maje Martine Merljak o tem, kako se je izkopala iz črne luknje izgorelosti

kuzle 1
Ne bodo več nastopili skupaj

Kuzle: Pomembno je bilo, da smo šli na koncert, dobili zaboj piva in sprostili energijo

Bruce Willis
Obisk z vnukinjo

Demi Moore razkrila, kakšno je zdravstveno stanje hudo bolnega Brucea Willisa