Ves konec tedna

Gneča na cestah: "V stoječi koloni ne zapuščajte vozil in ne hodite po avtocesti"

A.S./STA
3. 8. 2024, 09.11
Posodobljeno: 3. 8. 2024, 11.08
Deli članek:

Prometno-informacijski center za državne ceste za prvi avgustovski konec tedna napoveduje zelo visoko gostoto prometa. Začela se je v petek popoldne in bo trajala do ponedeljka dopoldne. Na policiji ob tem vsem voznikom svetujejo strpno in previdno vožnjo, še posebej na odsekih, kjer izvajajo gradbena dela.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Na Policijski upravi Kranj so opozorili, da je med vikendom pričakovati povečan promet na gorenjski avtocesti iz smeri predora Karavanke proti notranjosti države in naprej proti Hrvaški. Povečan promet je pričakovati tudi na cestah, ki vodijo do izletniško-turističnih krajev, med drugim do Bleda, Bohinja in Kranjske Gore.

Visoko gostoto prometa je pričakovati tudi v obratni smeri iz notranjosti države proti predoru Karavanke. V primeru daljšega zastoja pred predorom Karavanke je pričakovati tudi zaporo izvoza Jesenice vzhod (Lipce) za tranzitni promet. Zaradi zagotavljanja pretočnosti in interventne poti skozi Jesenice bo uporaba tega izvoza dovoljena le za lokalni promet.

Na policiji voznikom svetujejo ažurno spremljanje prometnih informacij v sredstvih javnega obveščanja, informacijskih točk in portalov upravljavca avtocest ter prometne signalizacije. "S pravočasno ozaveščenostjo lahko tako izberete tudi druge alternativne mejne prehode s sosednjimi državami ali izvoze in se tako izognete morebitni prometni gneči," so zapisali.

Vsem udeležencem v prometu so znova svetovali, naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili, naj vozijo strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer izvajajo gradbena dela in naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa. Opozorili so, da zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta.

Ljudje naj s seboj na pot vzamejo zadostno količino tekočine. V stoječi koloni naj ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti. Ustvarijo naj reševalni pas, upoštevajo naj navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov, so še poudarili na policiji.

Okoli 10.00 je bilo najhuje na podravski avtocesti, kjer pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastaja med tri in pol kilometre in štiri kilometre dolg zastoj, ki čas potovanja podaljša za približno 40 minut, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja dva kilometra dolg zastoj, predor občasno zapirajo proti Sloveniji. Med počivališčem Jesenice in priključkom Jesenice vzhod proti Ljubljani se čas potovanja zardi zastoja podaljša za med pet do deset minut.

Na primorski avtocesti zastoj nastaja med razcepom Kozarje in priključkom Brezovica proti Kopru. Zastoji se pojavljajo tudi na cestah Lesce-Bled, Koper-Šmarje-Dragonja in Izola-Lucija v obe smeri.

Do 13. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Na primorskih avtocestah in hitrih cestah ter nekaterih ostalih cestah omejitev velja do 16. ure.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste