Občina Hodoš

Podelili zlate plakete za prizadevno delo

Damjana Nemeš
30. 7. 2024, 21.45
Deli članek:

Občina Hodoš je zaznamovala 25. občinski praznik. Ob tej priložnosti so v kulturni dvorani na Hodošu izvedli slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri so podelili tudi občinska priznanja.

Damjana Nemeš
Prejemniki zlatih plaket in listin občine

Župan Denis Tamaško se je še pred podelitvijo občinskih priznanj v slavnostnem nagovoru ozrl na prehojeno pot od zadnjega občinskega praznika. Kot je povedal, so se v zadnjem obdobju osredotočili na prenovo infrastrukture, kar vključuje izboljšave v vodovodnem in kanalizacijskem sistemu, prav tako širijo cestno omrežje, asfaltirajo lokalne ceste ter izboljšujejo prometno varnost s postavitvijo novih prometnih znakov in namestitvijo razsvetljave, v bližnji prihodnosti bodo zgradili tudi nov pločnik v Krplivniku.

Lani so uspešno zaključili prenovo javnih površin, med drugim so uredili zeleno površino v središču Hodoša, ki je priljubljen kraj druženja vseh generacij, ponosni so tudi na novo športno infrastrukturo. Prenovljen je bil namreč športni center na Hodošu, kjer je nogometno igrišče z umetno travo, košarkarsko igrišče, tribune, trampolini in otroška igrala, investicijo pa sta sofinancirala fundacija za šport ter ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. »Ob pomoči madžarske narodne samoupravne skupnosti občine smo pri šoli in vrtcu postavili gugalnice za naše najmlajše občane. Izpostaviti velja še društva, ki predstavljajo steber lokalne skupnosti, saj s svojo dejavnostjo bogatijo življenje občanov na različnih področjih. Skupaj ustvarjamo boljše življenje za vse generacije in gradimo prihodnost, na katero bomo lahko ponosni,« je povedal Tamaško.

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Najprej so podelili zlate plakete, prejeli so jih Nogometni klub (NK) Hodoš ob 40. obletnici delovanja kluba in kot spodbudo za nadaljnje uspešno delovanje, Prostovoljno gasilsko društvo Hodoš, ki letos zaznamuje 130 let delovanja, Darko Roman za dolgoletno vestno opravljanje predsedniške funkcije in uspešno vodenje NK Hodoš ter Milan Dajč za zavzeto delo na področju gasilstva. Listino občine sta prejela Uroš Andrejek za prostovoljno požrtvovalno delo pri NK Hodoš ter Boris Abraham za izjemne pohodniške dosežke in promocijo občine. Podeljeni sta bili še županovi priznanji, prejeli sta ju Vita Lukašev za dosežen nadpovprečen učni uspeh in vsestransko pomoč v občini ter Sarah Abraham, ki je z odliko diplomirala na Univerzi v Sopronu, kjer so ji podelili so tudi rektorjevo pohvalo.

Tričlanska komisija, ki ji predseduje Erika Könye, je tudi letos spremljala urejenost dvorišč in rož na okenskih policah, balkonih, terasah in okoli domov občanov. Tako so na slavnostni seji podelili še priznanje za naj... domačijo, prejela ga je družina Baranja Lukašev, in priznanje za rože, ki ga je prejela Marta Abraham.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste