V Lendavi

Foto: Iz vodnjaka ob šoli, ki jo preurejajo v vrtec, potegnili goro odpadkov

D.K.
23. 7. 2024, 20.59
Posodobljeno: 23. 7. 2024, 21.03
Deli članek:

V Čentibi se zaključuje obnova nekdanje šole v središču vasi, kamor bodo vrtčevski otroci lahko vstopili že prihajajoče šolsko leto.

FB Občina Lendava
Pri čiščenju vodnjaka so sodelovali gasilci.

Med večjimi investicijskimi projekti Občine Lendava je prenova in širitev stare šole v Čentibi, ki jo bodo preuredil in prilagodili za dodatne enote Vrtca Lendava.

“Investicija predvidenih del znaša dobrih 648 tisoč evrov. V sklopu investicije je načrtovano, da se obstoječi objekt stare šole v Čentibi tlorisne velikosti 23,7 m x 21,5 m, grajen v obliki črke L, preuredi za potrebe dodatnih enot Vrtca Lendava. Preureditev je predvidena v okviru obstoječih gabaritov pritličja, k obstoječemu objektu pa se na vzhodni in južni strani prizidata pokriti terasi z nadstreškoma ter pri vhodu na severni strani vetrolov dimenzij. Skupna površina obdelave znaša 336,3 m2,” so ob podpisu pogodbe z izvajalcem del, lani avgusta, zapisali na straneh občine. Sofinancerska sredstva za izvedbo investicije zagotavlja fundacija Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt iz Madžarske, so dodali.

Ob podpisu izvajalske pogodbe je župan Janez Magyar izpostavil: "Izredno me veseli, da stara šola v Čentibi ne bo več samevala. Z njeno obnovo in prizidavo bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji za dejavnost vrtca, ki dodatne prostorske kapacitete nujno potrebuje. Z vzpostavitvijo oddelkov vrtca v Čentibi bo na dvorišču stare šole spet živahno in lahko se bo slišal otroški smeh. Verjamem, da bo to v vas vneslo novo energijo in prispevalo k vnovični oživitvi vaškega jedra." 

Konec letošnjega junija je sledil še podpis pogodbe za nabavo nove opreme. “Današnji podpis pogodbe predstavlja pomemben korak k izboljšanju pogojev za naše najmlajše občane. Prepričan sem, da bo nova oprema pripomogla k boljšemu in prijetnejšemu okolju v vrtcih, kjer bodo otroci lahko varno in kakovostno preživljali svoj čas," je ob tem dejal župan. 

Iz vodnjaka potegnili kup smeti

Kot kaže pa so se v teh dneh lotili tudi čiščenje vodnjaka na dvorišču ob šoli, iz katerega so potegnili številne zavržene predmete. “Iskrena hvala gasilcem PIGE Lendava in PGD Lendava za nesebično pomoč pri odstranjevanju odpadkov (kolo, stojalo za kolesa, stoli, ter ogromno drugih odpadkov) iz vodnjaka pri stari šoli v Čentibi, katera se preureja za potrebe vrtca,” so danes zapisali na Facebook strani občine.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast