Slovenija

Delavci ŠC Pohorje proti stečaju, grozijo s stavko in protesti

STA/M.J.
15. 9. 2014, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Okoli 110 zaposlenih v propadajočem mariborskem ponudniku hotelskih in smučarskih zmogljivosti Športni center Pohorje nasprotuje stečaju. Zavzemajo se za ohranitev delovnih mest in redno izplačilo plač, so danes sporočili iz Sindikata gostinstva in turizma Slovenije. V nasprotnem primeru bodo že naslednji teden napovedali stavko in proteste.

Mediaspeed

Predstavniki sindikata so se v petek sestali z direktorico Barbaro Vtič Vraničar, od katere so želeli slišati, v kakšnem stanju se trenutno nahaja družba, kaj se bo zgodilo z zaposlenimi in ali bo do četrtka izplačana plača za avgust. Direktorica jim glede na trenutne razmere upanja, da se bo vse izšlo dobro, ni mogla dati.

Arhiv Svet24

Vtič Vraničarjeva je danes za STA povedala, da se v vodstvu podjetja trudijo, da bi zagotovili sredstva za izplačilo plač v tem tednu, če to ne bo mogoče, bodo poskušali vsaj z delnim izplačilom. "Odločitev glede nadaljnje usode družbe pa bo, kot smo že povedali, znana do konca meseca," je dodala.

Kot so v skupni izjavi za javnost zapisali predsednik sindikata v podjetju Marko Kundid, sekretarka omenjenega sindikata za Podravje Breda Črnčec ter predsednik sindikata gostincev Kristijan Lasbaher, je sindikat "absolutno proti" stečaju podjetja. Tudi zato so se v petek in v nedeljo sestali z mariborskim županom Andrejem Fištravcem.

Župan je predstavnikom sindikata predstavil nekaj možnih rešitev, a hkrati povedal, da Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na njihove predloge reševanja Športnega centra Pohorje ne pristaja.

"Vsaka stran ostaja pri svojem, zaposleni in naprave pa čakajo. Vse se vrti le okoli denarja, nihče pa ne razmišlja o tem, da brez dela ne bo ostalo le več kot 100 zaposlenih, temveč bi stečaj imel katastrofalne posledice za celoten turizem v regiji," opozarjajo v sindikatu.

ŠC Pohorje

Predsednika vlade Mira Cerarja so zato pozvali, da se takoj odzove povabilu župana, pride v Maribor ter takoj začne z reševanjem razmer, zaradi katerih se že od aprila vrtijo v začaranem krogu, iz katerega ni videti izhoda.

V Sindikatu gostinstva in turizma Slovenije so se ob tem odločili, da bodo počakali do četrtka, ko mora biti izplačana avgustovska plača, če se to ne bo zgodilo, pa bodo že naslednji dan napovedali stavko. Če se država ne bo zganila in ne bo znakov pripravljenosti za rešitev mariborskega turizma, pa bodo delavci razmislili tudi o vsesplošnih protestih.

Športnemu centru Pohorje grozi stečaj, potem ko so se v DUTB prejšnji teden odločili, da podjetja ne bodo dokapitalizirali s strani uprave predlaganimi 3,7 milijona evri. Kot so pojasnili, dokapitalizacija ni ekonomsko upravičena. Nedavno je propadel poskus najema, za katerega je bila preko družbe Nipa zainteresirana mariborska občina, še vedno pa poteka postopek prodaje, v katerega je poleg Nipe vključen še en interesent.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste